Ondanks coronacrisis bleven sporters in Nijmegen bij hun vereniging

Ondanks coronacrisis bleven sporters in Nijmegen bij hun vereniging

NIJMEGEN – Het aantal leden bij sportverenigingen in de gemeente Nijmegen is ondanks corona niet afgenomen, maar juist gelijk gebleven of zelfs gestegen. Dit is het geval bij 42 van 54 verenigingen die hebben meegedaan aan een enquête van de gemeente Nijmegen. Die enquête zou eigenlijk in 2022 worden gehouden, maar is met een jaar vervroegd zodat de gemeente kon kijken hoe sportverenigingen in Nijmegen de pandemie doorkomen.

Veel leden zijn dus trouw gebleven aan hun club, ondanks dat de mogelijkheden om te sporten in het coronajaar veel minder waren. Verantwoordelijk wethouder Bert Velthuis is trots op de Nijmeegse clubs: “Ik ben erg trots op de flexibiliteit en de veerkracht die de Nijmeegse sportverenigingen laten zien.”

In de vragenlijst gaf 60% van de verenigingen in Nijmegen aan dat ze financieel gezond zijn. Toch zit er een verslechterende lijn in, mede door gevolgen van de pandemie.

Zo’n 70% van de verenigingen geeft aan genoeg vrijwilligers te hebben, een stijging ten opzichte van 2018, toen 58% voldoende vrijwilligers had. Toch zijn sportverenigingen nog altijd hard op zoek naar nog meer vrijwilligers.

Een aantal sportverenigingen heeft aangegeven niet genoeg ruimte te hebben voor het huidige aantal leden. Het gaat hierbij dan om het uitbreiding van het aantal velden of de bezetting tijdens piekuren. De krapte komt doordat veel verenigingen willen groeien of al aan het groeien zijn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}