Ontsnapte tbs'er is Ronald van Zwam (40)

Ontsnapte tbs'er is Ronald van Zwam (40)

NIJMEGEN – De politie heeft de identiteit bekend gemaakt van de tbs'er die vorige week vrijdag ontsnapte vanuit de Pompekliniek in Nijmegen. Het gaat om de 40-jarige Ronald van Zwam.

Hij onttrok zich vrijdag 4 oktober omstreeks 14.30 uur in Nijmegen aan zijn begeleider tijdens een begeleid fietsverlof. Van Zwam is vertrokken op een zwarte fiets met roze letters en een fietstas aan de rechterzijde van de bagagedrager.

Zedendelicten

Van Zwam is in 2014 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor enkele zedendelicten, waarbij hij via internet contact zocht met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen. Hij zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen. De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen.

Signalement

Van Zwam is 1.84 lang, heeft een normaal tot stevig postuur, donkerblond kort haar en donkerbruine ogen en is brildragend. Zijn mond is opvallend groot. Hij droeg die vrijdag een blauwe spijkerbroek, zwarte bodywarmer met daaronder een rode sweater. Van Zwam had een zwarte rugzak bij zich.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}