Radboud Universiteit betreurt 'kasincident' bij tennisvereniging Slow

Radboud Universiteit betreurt 'kasincident' bij tennisvereniging Slow

NIJMEGEN – De Radboud Universiteit betreurt het kasincident bij studententennisvereniging Slow, maar wil zich verder niet uitlaten over het incident. De penningmeester van de grootste Nijmeegse studententennisvereniging heeft vermoedelijk tienduizenden euro’s aan clubgelden ontvreemd.

Dit kwam vorige week woensdag door een zogenoemde kascontrole aan het licht. Dat bevestigt een anoniem lid van de tennisvereniging.

40.000 euro

De penningmeester zou die woensdag zelf niet zijn verschenen op de algemene vergadering van de kascommissie en bleek daarna onbereikbaar. Toen bestuursleden contact opnamen met de bank bleek dat er een aanzienlijk geldbedrag was ontvreemd. Het zou mogelijk gaan om een bedrag van ongeveer 40.000 euro, dat wordt op dit moment door de verenging nagetrokken. De tennisvereniging heeft aangifte gedaan bij de politie en er loopt op dit moment een onderzoek.

"Niet ondergedoken"

De penningmeester heeft telefonisch aan universiteitsblad Vox laten weten dat hij in Nederland verblijft en niet ondergedoken is. Hij is bekend met de beschuldigingen, maar wil hier verder niets over uitlaten. Vermoedelijk heeft de penningmeester het geld in meerdere hoeveelheden verduisterd, waardoor de tennisclub tot vorige week niets hiervan heeft opgemerkt.  

Het bestuur heeft de leden via een e-mail geïnformeerd over de kasgreep. Een lid van Slow zegt dat ‘de leden zijn geschrokken en dit niet hadden zien aankomen’. Het geplande feest Slow in the Dark: Beach Festival gaat morgen, ondanks deze omstandigheden, gewoon door.

"Verhaal verdraaid"

RN7 heeft Slow om een reactie gevraagd. Schriftelijk reageert een bestuurslid dat "de vereniging ervaren heeft dat verschillende media het verhaal verdraaid hebben". In welk opzicht dat gebeurd zou zijn, wil zij niet zeggen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}