Restaurant in opstand tegen nieuwe spelling Gebroeders van Limburgplein

Restaurant in opstand tegen nieuwe spelling Gebroeders van Limburgplein

NIJMEGEN – De aanpassing van de spelling van de naam Gebroeders van Limburgplein naar de historisch correcte spelling Gebroeders van Lymborchplein wekt wrevel op bij een Nijmeegse ondernemer die er binnen enkele weken zijn restaurant gaat vestigen.

Het adres van restaurant De Nieuwe Winkel is al op diverse plekken, waaronder een restaurantgids, gepubliceerd en de naamsverandering gaat volgens ondernemer en chef-kok Emile van der Staak voor verwarring zorgen bij zijn gasten.

Geen belangenoverweging

'Er is tot nu toe geen overleg geweest met belanghebben over deze naamsverandering, en dus is er ook geen goede belangenoverweging mogelijk geweest,' vindt Van der Staak, die gebruikmaakt van het recht om in te spreken op het Stadhuis. 'Gasten zoeken straks naar het Gebroeders Van Limburgplein om ons te lokaliseren en raken geheid in verwarring. Begrijp me niet verkeerd, wij vinden het rijke verleden van Nijmegen zeer waardevol. We zijn ook blij dat het oude weeshuis behouden is gebleven en dat er straten vernoemd worden naar middeleeuwse kunstenaars. Maar dit wordt een verwarrende historisering. Toegankelijke spelling maakt deel uit van onze geschiedenis, en die moeten we niet ontkennen.'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}