Rust op Mondial College terug na 'dreigingsfilmpje'

Rust op Mondial College terug na 'dreigingsfilmpje'

NIJMEGEN – Alle leerlingen van het Mondial College konden dinsdag gewoon weer naar hun lessen. Maandagavond was dat nog even onzeker, omdat er een filmpje rondging waarin dreigementen richting het Mondial College werden geuit. Dinsdagochtend werd een verdachte opgepakt, waarmee de dreiging van de baan was.

Het merendeel van de leerlingen van het Mondial college in Nijmegen was aanwezig. De directie vindt, evenals de politie, dat er snel gehandeld is. De ouders zijn 's ochtends ingelicht over de kwestie, rond die tijd werd de verdachte opgepakt. In het eerste uur van de schooldag is aandacht besteed aan de dreiging.

Reactie

Slechts acht leerlingen waren 's morgens afwezig. Directeur Henk Beckmann wil voorkomen dat alle berichtgeving rondom het filmpje zorgt voor een trend, waarbij vaker filmpjes verspreid worden. Daarom is de school terughoudend met het verstrekken van informatie over het voorval. Rector Gert-Jan Jansen vindt het niet nodig dinsdag extra maatregelen te nemen, dat zou volgens hem alleen zorgen voor extra onrust. 

Tekst gaat verder onder de video.

Dreigement

In het filmpje, dat veel gedeeld werd op social media, is te zien hoe een jongen een automatisch geweer laadt. Over de beelden is de tekst 'Ga morgen niet naar het Mondial College' geplaatst. De beelden gingen al de hele avond over het internet, maar om 23.00 uur kwam het bericht pas bij een van de docenten onder de ogen. Vervolgens is er overleg geweest met collega's en politie. 

De opgepakte 20-jarige verdachte heeft geen band met het Mondial College, hij zou de school willekeurig uitgekozen hebben. De politie doet nog onderzoek.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}