Wethouder Velthuis aanwezig bij opening nieuwe velden Trekvogels

Wethouder Velthuis aanwezig bij opening nieuwe velden Trekvogels

NIJMEGEN – De voetbalclub VV-Trekvogels heeft zaterdag haar nieuwe voetbalvelden officieel geopend. Wethouder Bert Velthuis en Sinterklaas waren aanwezig toen de nieuwe kunstgras- en pupillenvelden in gebruik genomen werden.

Met ongeveer duizend leden had de op de Kwakkenberg gelegen voetbalclub te weinig ruimte voor alle spelers. Daarom vroeg de club de gemeente om geld voor extra velden. Dit vragen heeft naar eigen zeggen lang geduurd.

Tekst gaat verder onder de video.

Muzikaal karakter

Naast wethouder Velthuis en Sinterklaas maakte ook de Kwakbergband zijn opwachting, om zo de opening een muzikaal karakter te geven. Direct na de opening werd er gespeeld op het veld tegen de Lentse club D.V.O.L.

Groen en gezond

De club wilde tegelijk aandacht vragen voor hun 'Groen-Gezond-Bewegen'-aanpak. Hierbij werd samengewerkt met de gemeente om de verlichte velden te voorzien van stroombesparende LED-lampen. Zo werd er invulling gegeven aan de 'rookvrije generatie', en door het nieuwe veld wordt er ook meer bewogen. Niet alleen door de clubleden maar ook door de nabijgelegen middelbare school Montessori Kwakkenbergweg.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}