Speciale aandacht geschiedenis Lange Hezelstraat

Speciale aandacht geschiedenis Lange Hezelstraat

NIJMEGEN – In zo’n 30 winkels in de Lange Hezelstraat in het centrum van Nijmegen komen borden te staan met informatie over de geschiedenis van deze oudste winkelstraat van Nederland. Dit maakt onderdeel uit van het project Hezelkwartier.

De aftrap van het project vindt vrijdagmiddag 5 juli plaats, in aanwezigheid van de Nijmeegse wethouder citymarketing Monique Esselbrugge.  

Het project Hezelkwartier is een samenwerking tussen ondernemers uit de Lange Hezelstraat en de gemeente Nijmegen. Men wil zo de geschiedenis vertellen van deze oudste straat van Nederland. Er liep al een Romeinse weg van het zuiden naar de stad in de huidige Biezen.

Elk pand heeft eigen geschiedenis

In 1310 wordt de ‘Hese straet’ voor het eerst genoemd als straat richting het dorp Hees. In veel panden in de Hezelstraat zijn middeleeuwse bouwsporen terug te vinden.

Elk pand kent zijn eigen geschiedenis en vertelt een eigen verhaal over de stad en haar inwoners door de eeuwen heen. Daarom komt er ook een boekje vol verborgen verhalen over de oudste winkelstraat van ons land.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}