Tattoo-actie in RadboudUMC stimuleert meer onderzoek naar vrouwenhart

Tattoo-actie in RadboudUMC stimuleert meer onderzoek naar vrouwenhart

NIJMEGEN – Stichting Hart voor Vrouwen organiseerde dinsdagochtend een (nep)tattoo-actie in het  RadboudUMC in Nijmegen. Hiermee hoopt de stichting het onderzoek naar het vrouwenhart te steunen, door geld in te zamelen en het onderzoek onder de aandacht te brengen.

Een ander hart

‘We willen aandacht vragen voor het onderzoek naar het vrouwenhart. Er overlijden dagelijks heel veel vrouwen aan hart- en vaatziekten en dat willen we graag voorkomen’. Laat een woordvoerder van Stichting Hart voor Vrouwen weten. ‘De oorzaak van deze hart- en vaatziekten komt onder andere doordat een vrouwenhart verschilt van een mannenhart’.

Tekst gaat verder onder de video.

Zichtbaarheid

Het idee van de tattoo-actie is ontstaan door de Marikenloop. ‘De stichting Hart voor Vrouwen is sinds 2014 opgericht en we zijn een goed doel geworden van de Marikenloop voor de komende drie jaar. Om ons zichtbaar te maken, hebben we aan alle vrouwen die de Marikenloop lopen gevraagd deze nep-tattoo te dragen’. Vertelt een woordvoerder van Stichting Hart voor Vrouwen.  

#HartVoorVrouwen

Op de website Stiching Hart voor Vrouwen kunnen mensen de Hart voor Vrouwen-tattoo nog kopen. Mensen die de tattoo kopen, kunnen een foto maken van hun tattoo en die delen met ‘#HartVoorVrouwen’ op social media. Op die manier hoopt Stichting Hart voor Vrouwen (inter)nationaal bekendheid te krijgen voor deze actie.

Meer acties

Stichting Hart voor Vrouwen heeft al meer acties georganiseerd en gaat nog meer organiseren. Voorbeelden zijn: gala’s, zoals Love Your Heart en het benefietgala, vierdaagse massages door fysiotherapeuten. Het boek ‘Hart voor Vrouwen’ van Angela Maas werd op 9 mei officieel gepresenteerd. Zij is cardioloog en geeft in heldere taal beeld van het vrouwenhart en de ontwikkelingen en inzichten in dit specialistische vakgebied. Een deel van de opbrengt gaat naar de stichting.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}