Verkeerssituatie Waalbrug aangepast tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Verkeerssituatie Waalbrug aangepast tijdens Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN – De verkeerssituatie op de Waalbrug is tijdens de Vierdaagse een beetje anders dan nu. Ook de werkzaamheden liggen in die week een weekje stil.

Gewijzigde verkeerssituatie

Op zaterdag 13 tot en met maandag 15 juli en woensdag 17 tot en met zaterdag 20 juli is er voor het verkeer dat de stad inkomt één rijstrook beschikbaar en een rijstrook voor lijnbussen en hulpdiensten. Het verkeer dat de stad verlaat heeft in die hele week twee rijstroken beschikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen gewoon over de Waalbrug. 

Dinsdag

Op dinsdag 16 juli gaan de Vierdaagselopers over de Waalbrug en is de situatie anders. Het verkeer dat de stad in komt, moet omrijden via de Oversteek, behalve het openbaar vervoer en hulpdiensten. Ook fietsers en voetgangers worden omgeleid, die gaan via de Snelbinder. Het verkeer dat de stad uit gaat, heeft wel twee rijstroken tot de beschikking, fietsers kunnen ook gewoon de stad verlaten. Deze gewijzigde verkeerssituatie gaat in op maandagavond 15 juli om 23.00 uur en duurt tot dinsdag 16 juli 22.00 uur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}