Vierdaagse weer duurder, deelname nu 100 euro

Vierdaagse weer duurder, deelname nu 100 euro

NIJMEGEN – Deelname aan de Vierdaagse is in 2020 weer duurder. Na de verhoging van het inschrijfgeld in 2018 wordt ook in 2020 het meelopen aan 's werelds grootste wandelfestijn weer duurder. Deelnemers zijn dit jaar 100 euro kwijt. Dat heeft de organisatie van de Vierdaagse maandag bekend gemaakt.

Onvoldoende effect 

De laatste forse verhoging in 2018 heeft onvoldoende effect gehad om in lijn te blijven met de jaarlijkse stijgingen in kosten waar de organisatie mee geconfronteerd wordt, aldus de organisatie in een verklaring. De staf van de wandelmars verklaart de stijging enerzijds door inflatie, een nog steeds verder terugtrekkende overheid en nieuwe regelgeving waar de organisatie aan moet voldoen. "Aan de andere kant zijn ook de eisen die de organisatie stelt aan de voorzieningen en het serviceniveau van de Vierdaagse in de afgelopen jaren hoger geworden. Het opbouwen van de door de organisatie gewenste buffer om continuïteit te kunnen waarborgen is hierdoor niet geslaagd", aldus de organisatie in een verklaring. 

Weersextremen

"De afgelopen jaren is het inschrijfgeld niet in lijn met de kostenstijgingen omhoog gegaan omdat de Vierdaagse de wandelaar voor een te hoge stijging van het inschrijfgeld wilde behoeden. Deze voorzichtigheid heeft er toe geleid dat is ingeteerd op de reserves." De stichting geeft aan  hoeft geen winst te maken, maar heeft wel voldoende financiële buffer nodig om bijvoorbeeld een tegenvallende editie  qua aantal inschrijvingen of een eventuele afgelasting op te kunnen vangen. Weersextremen komen steeds vaker voor en de kans op afgelasting neemt daardoor toe. "Dit is een reëel scenario waar de organisatie op voorbereid wil zijn", zegt de organisatie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}