Vincentius-voorzitter Linda van Aken verkozen tot Nijmegenaar van het Jaar

NIJMEGEN – Linda van Aken, medeoprichter van vrijwilligersorganisatie Vincentius is verkozen tot Nijmegenaar van het Jaar. Dit werd bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen.

De organisatie bestrijdt armoede en eenzaamheid in de Waalstad door middel van acties zoals 'Eat & Meet' of 'Soep met je buren'. Bij deze evenementen komen veelal minder bedeelde en eenzame inwoners van de stad samen om een maaltijd en gezelschap te delen. Ook heeft de organisatie twee winkeltjes waar mensen items als kleding, boeken en speelgoed voor vijftig cent per stuk kunnen kopen. Verder heeft de vrijwilligersorganisatie een huiskamer waar elke dag tussen tien en vier uur binnengelopen kan worden voor een kopje koffie en een gezelschapsspel.

Tekst gaat verder onder de video. 

Linda van Aken in het publiek tijdens de nieuwjaarsreceptie. 

Boekenboom

Van Aken richtte de nu één jaar jonge organisatie op in januari 2018. Daarvoor was zij al betrokken bij de boekenboom in Lindenholt, een reeks bomen waaruit mensen een boek kunnen lenen als zij zelf een boek erin achterlaten. De eerder genoemde evenementen als 'Eat & Meet' horen ook bij de activiteiten waarmee Linda zich sinds een jaar of vier bezighoudt. Dit alles heeft bijgedragen aan haar benoeming tot Nijmegenaar van het Jaar.

Elfde ontvanger

Linda van Aken is de elfde ontvanger van de prijs. In 2008 werd de titel voor het eerst uitgereikt. Een digitaal panel van 4000 Nijmegenaren stemt over wie de onderscheiding ontvangt. In december werd bekend dat de Nijmegenaar van het Jaar een vrouw zou worden, toen alleen nog Margot Ribberink, Maria van den Muijsenbergh en Linda van Aken als kandidaat waren overgebleven.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}