Weg vrij voor nieuwbouw VMBO-school Broodkorf

Weg vrij voor nieuwbouw VMBO-school Broodkorf

NIJMEGEN – De weg is vrij voor de bouw van een VMBO-school op de Broodkorf in de Waalsprong: de omgevingsvergunning is verleend en de gemeente verkoopt de grond. De school wordt een dependance van het Citadel College, net zoals er nu al een tijdelijke VMBO-school aan de Dijkstraat gevestigd zit. Het nieuwe schoolgebouw komt op het kavel tegenover het tijdelijke schoolgebouw voor VMBO-leerlingen.

Geen stikstofproblemen

Vorige week werd de aangevraagde omgevingsvergunning voor de nieuwbouw verleend. Tot op heden zijn er nog geen problemen die verband houden met de stikstofkwestie. ‘We hebben redelijk in beeld wat de invloed van stikstof is op onze Natura 2000 gebieden. We gaan in dit gebied van een agrarische bestemming naar een gasloos woongebied. In veel gevallen levert het dus juist een verbetering op. Daarom denken we gewoon door te kunnen met onze bouwplannen.’

Barst uit de voegen

In het nieuwe schoolgebouw kunnen ongeveer 440 VMBO-leerlingen ondergebracht worden. ‘Het gaat erg goed met de scholen in Nijmegen-Noord,’ zegt wethouder Noël Vergunst (GroenLinks). ‘Het Citadel College barst uit haar voegen. ’De oude locatie van de VMBO-school wordt naar alle waarschijnlijkheid gesloopt om plaats te maken voor iets anders.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}