Zorgen marsleider Vierdaagse over bereikbaarheid Nijmegen

Zorgen marsleider Vierdaagse over bereikbaarheid Nijmegen

NIJMEGEN – De Vierdaagse marsleider Henny Sackers maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van Nijmegen gedurende de Vierdaagse en de feesten. Hij zei dit vrijdagmiddag na afloop van de jaarlijkse persconferentie van de Vierdaagse-organisatie.

De marsleider wees er op dat er aan de Waalbrug wordt gewerkt en dat Rijkswaterstaat in dezelfde periode start met groot-onderhoud aan de A325 en N325, de weg globaal tussen Nijmegen en Arnhem.

“Ik maak me toch wel enige zorgen of de wandelaars, het publiek en andere mensen die naar Nijmegen willen komen, de stad wel kunnen bereiken. En dat ze ook op tijd aanwezig zijn bij de start,” zo sprak Henny Sackers.

Eikenprocessierups

Of de organisatie flexibel zal handelen als mensen te laat zijn, daar wilde Sackers niet over uitweiden. Henny Sackers: “Dat laten we afhangen van de omstandigheden. We hebben waarschuwingen uitgedaan en het onder de aandacht gebracht. We zullen dat op het moment zelf moeten bekijken.”     

De marsleider zegt verder dat er de afgelopen weken veel te doen is geweest over de eikenprocessierups. Hij kan niet stellig zeggen dat 100 procent zeker alle nesten met de rups zijn verwijderd. Op sommige plekken zijn de nesten namelijk weer teruggekomen.

Gemeenten doen alles aan bestrijding

“De eikenprocessierups, dat monstertje, zit ook de Vierdaagse behoorlijk dwars,” zegt Sackers. Volgens hem zijn de wandelaars nu al volop gewaarschuwd dat dit beestje ook in deze regio voorkomt.

De gemeenten in de regio hebben onlangs verklaard alles te zullen doen om de eikenprocessierups zoveel mogelijk te bestrijden op de route van de Vierdaagse.   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}