Bedden gezocht voor wandelaars Nijmeegse Vierdaagse

Bedden gezocht voor wandelaars Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN – Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: de oproep aan inwoners in onze streek om een bed beschikbaar te stellen aan Vierdaagselopers is nu al de deur uit. De inschrijving voor de 103de editie is gesloten en de internationale Wandelvierdaagse Nijmegen 2019 staat in de startblokken.

Veel wandelaars hebben al een slaapplek in Nijmegen of omgeving gevonden, maar nog niet alle lopers weten waar zij van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli kunnen slapen. Daarom zoekt de website vierdaagsebed.nl nog inwoners die een bed te huur hebben voor Vierdaagsedeelnemers.

800 gastgezinnen

Vierdaagsebed.nl - een initiatief van VVV Rijk van Nijmegen - brengt elk jaar vele honderden wandelaars onder bij circa 800 gastgezinnen. De gastgezinnen bieden, in ruil voor een vergoeding, de wandelaar een comfortabele overnachting en ontbijt. Optioneel is ook de verzorging van een lunchpakket en warme avondmaaltijd. 

Hanneline Oosting, adjunct directeur van Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, is erg te spreken over dit unieke staaltje van (Nijmeegse) gastvrijheid: “De inwoners van het Rijk van Nijmegen dragen bij aan de prestaties en de unieke beleving van de wandelaar. En uit de matches tussen wandelaars en gastgezin komen soms leuke contacten voort. Ook dit jaar doen we weer beroep op de gastvrijheid van inwoners, want we zoeken nog bedden! En dan bedoelen we goede, comfortabele bedden en het liefst op basis van volpension. De prestaties van de wandelaars verdienen natuurlijk een goede nachtrust en goede maaltijden“, betoogt Oosting.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via vierdaagsebed.nl of contact opnemen met VVV Rijk van Nijmegen: per mail via info@vierdaagsebed.nl, telefonisch via 088-3660280 (maandag t/m vrijdag tussen 09.30 -17.30).

Vergoedingen

De Vierdaagse vindt dit jaar plaats van 16 t/m 19 juli. De vergoeding voor het gastgezin bedraagt 32,20 euro per persoon per nacht, op basis van overnachting met ontbijt. Voor volledig pension (met lunch en warme avondmaaltijd) bedraagt de vergoeding 45,08 euro per persoon per nacht.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}