Beuningen extra alert op asfalt dat kan gaan smelten

Beuningen extra alert op asfalt dat kan gaan smelten

REGIO – De gemeenten in de regio Nijmegen nemen over het algemeen geen speciale maatregelen vanwege de hittegolf. Wel volgen zij het landelijke Nationaal Hitteplan. Gemeenten geven tips en doen aanbevelingen via social media en de gemeentelijke websites.

De gemeente Beuningen zegt bepaalde straten extra in de gaten te houden, omdat het gevaar bestaat dat asfalt gaat smelten. Als dat dreigt te gebeuren, dan worden deze wegen nat gehouden, zo meldt een woordvoerster van de gemeente.

Aangepaste openingstijden milieustraten

In de gemeente Overbetuwe zijn de openingstijden van de milieustraten aangepast aan de tropische temperaturen. Zo is de milieustraat Elst geopend van 8.30 tot 12.00 uur. (de openingstijden in de middag komen te vervallen).

Bij de milieustraat Andelst zijn de openingstijden verschoven van de middag naar de ochtend. Milieustraat Andelst is nu open van 8.30 tot 12.00 uur.

De afvalophaaldienst Dar hanteert in ieder geval tot en met vrijdag 26 juli een hitteplan. De Dar vraagt aan de mensen om al vóór 7.00 uur ’s ochtends het afval aan de straat te zetten. Vanaf die tijd start de Dar met het ophalen van het afval. “Het kan dus zijn dat we uw afval vroeger ophalen dan u gewend ben,” schrijft de Dar op haar website.

Huid kan binnen kwartier verbranden

De gemeenten wijzen hun inwoners er op dat het de komende dagen “uitzonderlijk warm wordt”. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze tropische temperaturen klachten krijgen.

Inwoners wordt aangeraden zich goed in te smeren met zonnebrandcrème, omdat de huid al binnen 15 minuten kan verbranden.

Enkele belangrijke adviezen: drink voldoende; doe in de middag zo min mogelijk lichamelijke inspanning, en let extra op kwetsbare mensen uit uw omgeving.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}