Bibliotheek Gelderland Zuid op 18 mei in aangepaste vorm weer open

Bibliotheek Gelderland Zuid op 18 mei in aangepaste vorm weer open

NIJMEGEN/REGIO – De grotere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen op maandag 18 mei weer hun deuren. Bibliotheekleden kunnen tijdens de normale openingstijden in aangepaste vorm terecht in de bieb voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen.

Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM. Negen kleinere onbemande vestigingen blijven voorlopig nog gesloten.

Inleveren zonder boete

Bibliotheekleden kunnen vanaf volgende week maandag 18 mei weer materialen lenen en inleveren in zeventien geopende vestigingen in Zuid-Gelderland. Ook kunnen er dan weer materialen worden gereserveerd. Inleveren van materialen kan tot en met 27 mei nog zonder boete. In de nog gesloten vestigingen kunnen leden hun boeken tot een week na heropening boetevrij inleveren.

Niet studeren, lezen of ontmoeten

In verband met de veiligheid van medewerkers en bezoekers is het in de geopende bibliotheken nog niet mogelijk om te studeren, te lezen of anderen te ontmoeten. Ook zijn alle activiteiten in de bibliotheek tot 1 september geannuleerd, meldt de bibliotheekorganisatie in onze regio.

Huisregels

In de bieb worden bezoekers verzocht zich te houden aan een aantal huisregels. Dit betekent dat er een maximaal aantal bezoekers in de vestigingen aanwezig mag zijn, bezoekers bij de entree hun handen moeten ontsmetten en hun bibliotheekpas moeten kunnen tonen. Verder moet iedereen 1,5 meter afstand in acht nemen, volwassenen mogen individueel naar binnen en kinderen onder de 16 jaar onder begeleiding.

De publiekscomputers, printers en tablets zijn uitgeschakeld, de wc’s gesloten en de leestafels en werkplekken zijn niet toegankelijk. Wel kunnen bezoekers via de speciale computers de online catalogus raadplegen. Kijk voor een overzicht van alle maatregelen op www.obgz.nl/heropening.

Kleinere vestigingen gesloten

Negen kleinere, onbemande vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid blijven voorlopig gesloten. Hier kan de bibliotheek niet de gewenste maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het gaat om de vestigingen: Angeren, Doornenburg, Haalderen, Millingen aan de Rijn, Ooij, Leuth, Kekerdom, Overasselt en Ewijk. Bibliotheekleden kunnen voor het lenen en inleveren van materialen en ophalen van reserveringen gebruik maken van een geopende vestiging in de buurt.

Dienstverlening aan scholen

Sinds maandag 11 mei zijn de bibliotheken op school weer open en wordt de dienstverlening aan het voorschools en primair onderwijs weer hervat. Meer informatie hierover is te verkrijgen via het e-mailadres: educatie@obgz.nl.

Foto: John Beckmann

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}