Boeren uit Driel en omgeving protesteren in Arnhem

Boeren uit Driel en omgeving protesteren in Arnhem

DRIEL – Zo'n honderd landbouwvoertuigen en boeren verzamelden zich maandagochtend in Driel, om vanuit daar te vertrekken richting een protestactie bij het provinciehuis in Arnhem. De boeren zijn boos omdat er volgens hen een negatief beeld wordt geschetst over de landbouw sector.

De boeren protesteren vanaf 12 uur op het plein voor het provinciehuis in Arnhem. Daar waren zo'n 400 tot 500 voertuigen. Fractieleden van verschillende partijen kwamen het plein op om in gesprek te gaan met de boze boeren. Met deze demonstraties willen de boeren afdwingen dat de provinciale regels over stikstof van tafel worden geveegd. In Friesland had zo'n zelfde actie effect, daar werd geluisterd naar de boeren.

Niet de laatste keer deze week

De boeren gaan na maandag verder met protesteren. Woensdag gaan zij naar het RIVM in Bilthoven, omdat de boeren vinden dat het onderzoek naar de stikstof niet eerlijk verlopen is en het rapport vol onwaarheden staan. Ook gaan zij volgende week nog naar Den Haag toe om meerdere dagen te protesteren bij het Binnenhof in Den Haag.

 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}