Bos voor beter klimaat op Plaksche Veld bij Bemmel

Bos voor beter klimaat op Plaksche Veld bij Bemmel

LINGEWAARD – Op het Plaksche Veld, ten noorden van Bemmel, is een klimaatbos aangelegd. Dit bos van ruim 10.000 vierkante meter helpt om klimaatverandering tegen te gaan. Het klimaatbos ‘Het Plaksche Bosje’ is aangelegd met steun van de provincie Gelderland en wordt beheerd door Stichting Lingewaard Natuurlijk.

In de strijd tegen klimaatverandering zijn bomen een belangrijk wapen. “Bomen vangen CO2, een broeikasgas dat zorgt voor de opwarming van de aarde uit de lucht en geven daar zuurstof voor terug”, zegt Ernst Boere, programmamanager Natuur en Landschap bij de Provincie Gelderland. Door klimaatbossen door heel Gelderland aan te leggen willen we onze bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. “En daar zijn we goed mee bezig”, aldus Boere.

Inheemse soorten voor biodiversiteit

Bestuurslid van Park Lingezegen en wethouder Theo Janssen (Gemeente Lingewaard) vertelt: “Het klimaatbos is ingeplant met inheemse bomen en struiken om zo ook een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit”. Burgermeester Nelly Kalfs van Lingewaard vult aan: “Het klimaatbos levert een bijdrage aan een beter klimaat én zorgt voor meer groen zodat mensen hier kunnen genieten van de omgeving”.

Lokaal beheer

Het Plaksche Bosje wordt, net als het Plaksche Veld, beheerd door Stichting Lingewaard Natuurlijk. Zij zijn nauw betrokken geweest bij de plannen. De stichting ziet het project als een voorbeeld voor de toekomst. “Wij hopen dat straks iedere inwoner van Lingewaard op maximaal 500 meter van een klimaatbos woont”, aldus voorzitter Jac Lamerichs van Lingewaard Natuurlijk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}