Breng start woensdag met lijnen 2/8, 5, 10, 80/82 en 85 - Lijn 10 ziekenhuislijn

Breng start woensdag met lijnen 2/8, 5, 10, 80/82 en 85 - Lijn 10 ziekenhuislijn

REGIO – Het aanhoudende winterse weer zal ook op woensdag gevolgen hebben voor de dienstregeling van Breng in onze regio. Een aantal lijnen in en rond Nijmegen rijdt vanaf de aanvang van de dienstregeling. In de loop van de dag zal worden geprobeerd de overige lijnen ook zoveel mogelijk op te starten. Lijn 10 is de ziekenhuislijn en lijn 83 rijdt alleen tussen Radboudumc en Gennep.

In Nijmegen rijden onderstaande buslijnen vanaf de aanvang van de dienstregeling:

  • Lijn 2 en 8: Deze lijnen combineert Breng om Centraal Station en Berg en Dal/St Maartenskliniek te verbinden. In verband met de situatie op de weg wordt er niet naar Hatert gereden.
  • Lijn 5 Groesbeek: normale route tot aan Zuidmolen, vanaf daar rijdt de bus terug (eindpunten zijn niet bereikbaar).
    Lijn 5 Beuningen: rijdt de route tot aan Tiberiuslaan en terug.
  • Lijn 10 pendelt op en neer tussen Centraal Station, het Radboudziekenhuis (via St Annastraat, Grootstalselaan) en het CWZ.
  • Lijn 80/82: combinatie van 2 lijnen richting Millingen. Deze bussen rijden door Beek-Ubbergen en gaan na de Rijksweg rechtstreeks naar Millingen.
  • Lijn 83 Radboud-Gennep/Venlo: Rijdt vanaf Radboudumc naar Gennep en terug.
  • Lijn 85 Nijmegen-Druten: deze lijn rijdt niet door het Waterkwartier, maar gaat via de Van Heemstraweg naar Druten busstation.
  • Lijn 99 richting Uden (Arriva rijdt deze lijn ook).

Reizigers moeten rekening houden met vertraging en rituitval door de omstandigheden op de weg.​ In de loop van de dag probeert Breng ook de overige lijnen zoveel mogelijk op te starten.

In Arnhem en Bemmel wordt op woensdag de gebruikelijke dienstregeling gereden, met mogelijk vertraging door de omstandigheden op de weg.
In Arnhem rijden alle stadslijnen, hoewel vaak aangepast.

De lijnen 300 en 331 pendelen tussen de stations Nijmegen en Arnhem, maar niet alle haltes zijn woensdag bereikbaar.

Duitse bus

Het busvervoer in de grensstreek is dinsdag nog niet op gang gekomen. Zo is volgens busbedrijf NIAG nog niet duidelijk of de Schnellbus SB58 tussen Nijmegen - Kranenburg - Kleef en Emmerik woensdag gaat rijden.

Foto: RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}