College: nieuwe sporthal/zwembad bij station Elst

College: nieuwe sporthal/zwembad bij station Elst

ELST – Het college van B&W van Overbetuwe wil de nieuwbouw van sporthal en zwembad De Helster realiseren in een gebied bij station Elst. Dit was al langer bekend, maar is donderdag definitief bevestigd door het college. De raad moet zich hier nog over uitspreken.

De gemeenteraad neemt hierover waarschijnlijk een besluit op de raadsvergadering van 1 oktober.

De nieuwbouw van het zwembad en de sporthal kost op zich 22 miljoen euro. Dat bedrag loopt waarschijnlijk nog fors op, want het is exclusief btw en bovendien moet de gemeente de grond nog verwerven.  

Full-size sporthal

De plannen voorzien in een full-size sporthal van 48 bij 28 meter en 7 meter hoog. Daar is een tribune gepland voor 450 personen, evenals een horecagelegenheid. Verder komt er een dojo van 20 bij 14 meter voor vechtsporten, en een multifunctionele ruimte (22 bij 12,5 meter), die onder andere kan worden gebruikt voor dans.

Voor het zwembad staan twee volwaardige 25 meter banen gepland. Eén daarvan is geschikt voor officiële zwem- en waterpolowedstrijden, terwijl de ander is bedoeld als instructiebad. Ook komt er een peuterbad van 40 vierkante meter.

Sport en gezondheidszorg goede combinatie

Het college stelt dat de locatie station Elst zeer centraal is gelegen binnen het verzorgingsgebied. Zo is er ook een uitstekende ligging wat betreft het openbaar vervoer. In het gebied komt ook de nieuwbouw voor de polikliniek van ziekenhuis Rijnstate. Volgens het college is gezondheidszorg en sport een goede en elkaar versterkende combinatie.

Start nieuwbouw in 2022

De gemeente hoopt het bestemmingsplan en bouwplan na de zomer van volgend jaar klaar te hebben. In 2022 kan dan worden gestart met de nieuwbouw. Het huidige sportcomplex De Helster is volgens de gemeente goed onderhouden, maar gedateerd. Het is in 2012 gerenoveerd en kan in principe mee tot 2022. De nieuwbouw scoort vooral veel beter wat betreft duurzaamheid.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}