College: Voldoende laadpunten elektrische auto’s in Overbetuwe

College: Voldoende laadpunten elektrische auto’s in Overbetuwe

ELST – Het college van B&W van Overbetuwe is het niet eens met GroenLinks, dat 9 oplaadpunten voor elektrische auto’s op vijf locaties wel erg mager is. In zijn antwoord op de raadsvragen van GroenLinks, zegt het college dat er vrij weinig aanvragen zijn voor oplaadpunten. “Het is toch vooral een zaak voor particulieren om al dan niet een oplaadpaal aan te vragen," zo stelt het college.

Snellaadpunten

GroenLinks is van mening dat er ook snellaadpunten in Overbetuwe moeten komen, maar ook daar kijkt het college anders tegenaan. Het college wijst er op dat snellaadpunten zoals GroenLinks voor ogen heeft, vooral bedoeld zijn voor reizigers op langere trajecten, die bij een korte pauze even bij kunnen laden.

“Deze snelladers staan nu toch vooral langs de snelwegen,” zo constateert het college. Bovendien is volgens het college niet elke auto geschikt om ook snel op te laden. 

Alle grotere dorpen voorzien

Men wijst er op dat in de dorpen Herveld, Valburg en Driel een openbare oplaadpaal wordt geplaatst, terwijl Elst, Heteren en Zetten dit in het verleden al kregen. Daarmee zijn alle grotere dorpen voorzien van openbare oplaadpaal, zo stelt het college.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}