Demonstranten railterminal trekken met fluitjes en tractoren naar raadsvergadering

Demonstranten railterminal trekken met fluitjes en tractoren naar raadsvergadering

ELST – Actiegroep Overbetuwe Overbelast haalde dinsdagavond 75 inwoners bij elkaar om te protesteren tegen een railterminal bij Valburg. Met fluitjes en tractoren toog de groep vanuit het station richting middelbare school Het Westeraam in Elst. Daar vond de vergadering plaats waar de raad advies moest geven over de plannen van de provincie. Er werd echter nog geen definitief advies afgegeven.

Protest

De burgers hadden eerder een lijst met eisen voor de gemeente en de provincie gelegd. Volgens initiatiefnemer Koos Nijssen is daarbij beloofd om de railterminal af te wijzen totdat aan deze eisen voldaan is. “Tot nu toe is nog niet aan de eisen voldaan, daarom vinden wij dat de politiek vanavond niets anders kan dan nee zeggen tegen de plannen van het railterminal,” aldus Nijssen. “We hebben aangekondigd dat we met z’n allen langskomen, dus ik hoop dat ze genoeg stoelen neer hebben gezet!”

Tekst gaat verder onder de video.

Raadsvergadering

Dat bleek ook het geval. Er stond een ruim aantal stoelen klaar voor de groep om in de vergaderzaal plaats te nemen. Aan het einde van de avond liepen de demonstranten teleurgesteld naar buiten. Nijssen en zijn mededemonstranten hoopten op een negatief advies richting de provincie, maar daar dacht de gemeente anders over. Dinsdagavond werd er geen definitief besluit genomen, wel kondigde burgemeester Van Asseldonk aan dat er snel naar de vragen van de actievoerders gekeken zou worden.

Foto: Jordi van Sluijs

Foto: Jordi van Sluijs

Foto: Jordi van Sluijs

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}