Dinsdag: alle verkeer stadinwaarts alleen via brug De Oversteek

Dinsdag: alle verkeer stadinwaarts alleen via brug De  Oversteek

NIJMEGEN – Op dinsdag 16 juli, de eerste Vierdaagsedag waarop de wandelaars traditiegetrouw via de Waalbrug door de Betuwe lopen, geldt een aangepaste situatie voor het verkeer. Alle verkeer stadinwaarts wordt al vanaf maandagavond omgeleid via de brug De Oversteek.

Tijdens de Vierdaagseweek wordt niet gewerkt aan de Waalbrug.

Wandellegioen over Waalbrug

Het wandellegioen gaat op dinsdag over de Waalbrug en dan is de verkeerssituatie anders dan op andere dagen van deze week. De wandelaars lopen net als andere jaren over het westelijke fietspad en de voormalige busbaan.

Rijkswaterstaat en gemeente Nijmegen hebben na overleg met de Vierdaagse organisatie en hulpdiensten besloten om alle verkeer stadinwaarts, met uitzondering van hulpdiensten en OV-(pendel)bussen, om te leiden. Voor dat verkeer is 1 rijstrook stadinwaarts beschikbaar.

Omleidingen Waalbrug 1e dag

Op deze 1e dag van de Nijmeegse Vierdaagse rijdt al het overige verkeer dat de stad in wil, inclusief taxi’s, via De Oversteek. Ook alle fietsers en voetgangers vanuit Nijmegen-Noord stadinwaarts kunnen geen gebruik maken van de Waalbrug. Zij worden deze dag omgeleid via De Snelbinder. De gewijzigde verkeerssituatie gaat op maandagavond 15 juli om 23.00 uur in en duurt tot dinsdag 16 juli 2019 22.00 uur.

Staduitwaarts zijn er op deze dag wel 2 rijstroken beschikbaar voor regulier verkeer. Ook is er een strook voor fietsers stad uit.

Groot verkeer via De Oversteek

Vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen met een hoogte van meer dan 3,1 m of een gewicht boven 3,5 ton kunnen tot het einde van de gehele renovatie geen gebruik maken van de Waalbrug. Dit verkeer wordt omgeleid via De Oversteek en de snelweg A50. Deze situatie geldt dus ook tijdens de gehele Vierdaagse week.

Afbeeldingen: Rijkswaterstaat.nl

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}