Energiecircus zet zonnepark de Grift in de schijnwerpers

Energiecircus zet zonnepark de Grift in de schijnwerpers

NIJMEGEN – Het Energiecircus van Burgers Geven Energie staat op zondag 15 september op Plein '44 in Nijmegen. Dan is Zonnepark de Grift het centrale thema. Dit nieuwe Nijmeegse zonnepark gaat 1250 huishoudens van groene stroom voorzien en wordt eigendom van de inwoners.

Het circus is volgens de organisatoren bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij een duurzaam Nijmegen.

Onder de windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe verschijnt binnenkort Zonnepark de Grift. Net als het windpark komt het zonnepark in handen van inwoners.

Aanmelden tot 20 september

In het circus horen bezoekers het verhaal over dit eerste Nijmeegse zonnepark van burgers. Iedereen die zich voor 20 september aanmeldt, kan meedoen met Zonnepark de Grift.

Op zondag 15 september is het circus open van 12.00 tot 20.00 uur. Voor bezoekers van alle leeftijden is er iets te beleven. Zo kan men meedoen met de (fake)nieuwsquiz over duurzame energie. In Virtual Reality kan de bezoeker Nijmegen bekijken vanaf het topje van een windturbine.

Zonneparkgame voor kids

Ook worden bezoekers uitgedaagd een nieuwe uitvinding te doen op weg naar een energieneutraal Nijmegen. Kids kunnen aan de slag met de ‘Zonneparkgame’. Ook maken ze hun eigen windmolen, mét selfie. De toegang is gratis.

Het Energiecircus van Burgers Geven Energie toert deze zomer door de regio Arnhem-Nijmegen. Het circus brengt mensen bij elkaar die aan de slag willen met nieuwe energiebronnen.

Hoofdrol voor inwoners

Burgers Geven Energie wil een hoofdrol voor inwoners in lokale energieprojecten. Het platform ziet volop kansen voor een eigen, duurzame energievoorziening voor de regio.

Het Energiecircus is te vinden op Plein ’44 van 15 tot en met 17 september. Op dinsdag 17 september organiseert Burgers Geven Energie van 17.30 tot 19.00 uur een Gelderlander Nieuwscafé Special, waar alle belangstellenden welkom zijn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}