Gemeente informeert inwoners over `Aardgasvrij Overbetuwe´

Gemeente informeert inwoners over `Aardgasvrij Overbetuwe´

OVERBETUWE – De gemeente Overbetuwe organiseert een inloop- en informatieavond voor de inwoners, hoe ze kunnen meehelpen om  Overbetuwe in 2050 aardgasvrij te maken. De aardgasvrij-bijeenkomst vindt zeer toepasselijk plaats op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

De speciale bijeenkomst wordt gehouden in 'Onder de Toren' aan de Sint Maartenstraat in Elst. Belangstellenden kunnen vrij binnenlopen tussen 17.00 en 21.00 uur, en ook weer vertrekken wanneer men wil.

Jaar 2050 lijkt ver weg

Er zijn informatie-stands waar men kan rondkijken en waar medewerkers een toelichting geven, vragen kunnen beantwoorden, of wensen en ideeën van bezoekers in ontvangst nemen. Om 17.30 uur, 19.00 en 20.00 uur worden er presentaties verzorgd over een duurzaam en aardgasvrij Overbetuwe.

Het jaar 2050 lijkt ver weg, maar het is belangrijk dat we nu al bedenken hoe we de gemeente Overbetuwe aardgasvrij maken, zo stelt het college van B&W.

Alternatieven voor aardgas

Op de inloop- en informatieavond wordt bekeken wat de beste alternatieven zijn voor aardgas, en wat men nu al kan doen om het huis te isoleren en duurzame energie te gebruiken. De weg naar een aardgasvrij Overbetuwe staat volgens de gemeente natuurlijk niet op zich, maar is onderdeel van het streven naar een duurzaam Overbetuwe. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}