Gemeente Overbetuwe geeft extra coronahulp

Gemeente Overbetuwe geeft extra coronahulp

OVERBETUWE – Om organisaties door de corona-crisis te helpen stelt de gemeente Overbetuwe tot 300.000 euro extra beschikbaar. Het gaat dan vooral om instellingen waarvan de gemeente vindt dat ze een belangrijke functie hebben voor de maatschappij.

Zo wordt de huur van het tweede kwartaal kwijtgescholden die sportverenigingen en dorpshuizen betalen voor het gebruik van hun gebouwen. Verder wordt onder meer het voetveer Driel financieel gesteund en mag het campingseizoen langer duren.

Ook wordt de betalingstermijn verlengd voor inwoners, ondernemers en organisaties die de afgelopen maanden uitstel van betaling hebben aangevraagd.

De Kik

Theater De Kik heeft het ook moeilijk. Vorig jaar is al besloten de subsidie te verhogen. Dat blijkt niet genoeg te zijn, zeker nu de capaciteit van de zaal slechts deels kan worden gebruikt door de coronaregels. De gemeente steunt het theater nu met een eenmalige subsidie van 10.000 euro.

Overbetuwe is één van de gemeenten in Gelderland die het zwaarst is getroffen door de coronacrisis. Daarin speelde ook theater De Kik onbedoeld een rol. Een voorstelling op 5 maart, toen er nog geen enkele coronamaatregel gold, lijkt een verspreidingsbron te zijn geweest. Minstens vijftien bezoekers werden later ziek.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}