Gemeente Overbetuwe neemt maatregelen na ongeval bij veer

Gemeente Overbetuwe neemt maatregelen na ongeval bij veer

RANDWIJK – De gemeente Overbetuwe gaat verkeersmaatregelen nemen bij de Lexkesveer in Randwijk. Dit besluit is genomen naar aanleiding van twee auto’s die daar kort na elkaar te water raakten, en gebeurt in overleg met de naastgelegen gemeente Wageningen. Al voldoet de huidige verkeerssituatie aan de wettelijke eisen, de ongelukken waren reden genoeg voor beide gemeenten om de situatie aan te willen passen.

Situatie

Op dit moment wordt de situatie bij het Lexkesveer met borden en een knipperlicht aangekondigd. De nieuwe maatregelen zijn onder anderen het vergroten van de waarschuwingsborden, het repareren van defecte lantaarnpalen, en het aanbrengen van zigzag-strepen aan het einde van de brug.

Eigendom

Beide gemeenten zijn aansprakelijk voor de locatie. De gemeente Overbetuwe draagt verantwoordelijkheid voor de kant van Randwijk. De gemeente Wageningen gaat over de grond vanaf de brug tot het water aan de Randwijkse kant. De gemeenten geven aan geschokt te zijn door de ongelukken op 27 januari en 8 december.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}