Gemeenteraad Overbetuwe kiest Hoytink-Roubos als nieuwe burgemeester

Gemeenteraad Overbetuwe kiest Hoytink-Roubos als nieuwe burgemeester

ELST – Patricia Hoytink-Roubos is gekozen tot nieuwe burgemeester van de gemeente Overbetuwe. Dat gebeurde tijdens een speciale, besloten, raadsvergadering, waarbij één kandidaat officeel aanbevolen wordt aan de Commissaris van de Koning, John Berends. Het komt in de praktijk bijna nooit voor dat die de aanbeveling niet overneemt.

Hoytink-Roubos is nu nog wethouder in de gemeente Berkelland. Ze woont in Ruurlo, is getrouwd en heeft twee studerende kinderen. Daarnaast is ze vice-voorzitter van de VNG Gelderland. In een Skypebijdrage tijdens de raadsvergadering zei Hoytink-Roubos dat ze bijzonder vereerd was met haar voordracht: "Ik kijk uit naar een mooie samenwerking."

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Twitter/Patricia Hoytink-Roubos

Toon van Asseldonk

De huidige burgemeester van Overbetuwe, Toon van Asseldonk, kondigde in juni 2018 aan na zijn eerste termijn als burgemeester niet voor nog een termijn te kiezen. Hij gaf daarbij aan dat hij de behoefte had "een nieuwe weg in te slaan." Vervolgens werd gezocht naar een burgemeester die ‘zichtbaar aanwezig’, ‘verbindend’ en ‘boven de de partijen staand’ is. Daarop volgden 23 sollicitaties. De gemeenteraad heeft nu besloten dat Hoytink-Roubos daar het best aan voldoet.

Lees ook: 'Burgemeestersambt Overbetuwe trekt 23 sollicitanten'
Lees ook: 'Vacature: nieuwe burgemeester Overbetuwe gezocht'
Lees ook: 'Overbetuwe leeft van kritiek op Beuningse burgemeestersprofielschets'
Lees ook: 'Burgemeester Overbetuwe neemt in 2019 afscheid'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}