Hanno Krijgsman (GroenLinks Overbetuwe): thuisles en dorpshart Zetten

Hanno Krijgsman (GroenLinks Overbetuwe): thuisles en dorpshart Zetten

OVERBETUWE – Een groot deel van het openbare leven ligt stil, vanwege COVID-19, oftewel het coronavirus. Aan de andere kant moet over sommige andere zaken tóch beslissingen worden genomen, dus de politiek gaat door, zij het op een heel laag pitje. Daarom bellen we elke dag met een politicus uit de regio. Hanno Krijgsman geeft thuis les.

Politici in corona-tijden – Hanno Krijgsman, fractievoorzitter van GroenLinks in Overbetuwe

Behalve gemeenteraadslid is Hanno Krijgsman ook leraar. De scholen zijn dicht, maar inmiddels is besloten dat de schoolexamens mogen doorgaan, dus probeert hij zijn leerlingen daar digitaal op voor te bereiden. “En ik geef les aan mijn eigen kinderen; die zitten in groep twee en vier van de basisschool.”

Tekst gaat verder onder de audio

Zetten

Wat betreft politiek houdt Krijgsman zich bezig met het dorpshart in Zetten. Een werkgroep heeft een plan gemaakt om dat dorpshart te verfraaien, maar het overleg met de gemeente verliep moeizaam. Vorige week, toen de gemeenteraad nog door ging, hebben GroenLinks, CDA en D66 een motie ingediend om het proces vlot te trekken. Wethouder Horsthuis-Tangelder deed de toezegging om opnieuw in gesprek te gaan, en daar is Krijgsman voor dit moment tevreden mee.

Een andere zorg is het zwembad in hetzelfde Zetten. Krijgsman is bang dat andere plannen ervoor zorgen dat er straks geen geld of ruimte meer is voor het zwembad, en er dan in de hele gemeente nog maar één zwembad overblijft (in Elst). “Het zwembad is enorm goed bezet, en het zou echt een enorm verlies zijn voor deze regio als hier niet meer gezwommen kan worden.”

Michiel van Heijst
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}