Huis-aan-huiscontrole hondenbelasting gemeente Overbetuwe vanaf 9 november

Huis-aan-huiscontrole hondenbelasting gemeente Overbetuwe vanaf 9 november

OVERBETUWE – Controleurs van de gemeente Overbetuwe gaan sinds maandag de huizen langs om te controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau Legitiem BV in de arm genomen. De controleur belt aan om het hondenbezit te inventariseren.

Volgens de gemeente kan de controleur zich legitimeren met een pasje en in verband met het coronavirus houdt hij of zij zich aan de nodige afstands- en hygiënemaatregelen.

Hondenbelastingbestand

De hondencontroleur van bureau Legitiem stelt de bewoner enkele vragen over het wel of niet hebben van één of meer honden. Wordt een hond aangetroffen die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan wordt de bewoner alsnog in de gelegenheid gesteld om deze hond(en) aan te melden.

Is er niemand thuis dan gaat er een informatiebrief door de brievenbus. Vermoedt de controleur dat er een hond in het huis verblijft, dan zit daar ook een aangifteformulier bij.

Hondenbelasting

Wie een hond heeft, betaalt hondenbelasting in de gemeente Overbetuwe. Hondenbezitters zijn verplicht hun hond zelf aan te melden bij de gemeente. Het aantal honden bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het tarief per hond per jaar in 2020 is 54 euro voor de eerste hond. Voor het bezit van een tweede hond of meer honden gelden hogere tarieven. Bezitters van honden in het buitengebied betalen de helft.

Afmelden

Een hond afmelden gaat op dezelfde manier als aanmelden, namelijk via internet of met telefonisch contact via het telefoonnummer 14 0481.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}