Hulporganisaties collecteren digitaal

Hulporganisaties collecteren digitaal

NIJMEGEN – Het coronavirus daagt de creativiteit ook uit. Mensen gaan op zoek naar alternatieven zodat geplande activiteiten op een andere manier toch doorgaan kunnen vinden. Hulporganisatie ZOA besloot in Nijmegen en andere gemeenten van 29 maart tot 3 april met een online collectebus te gaan collecteren in plaats van langs de deuren te gaan.

De organisatie die jaarlijks via de landelijke collecteweek ruim 8 ton ophaalt voor hulp aan vluchtelingen en anderen die getroffen zijn door oorlog of een natuurramp vond het vorig jaar en dit jaar vanwege corona te riskant om de collecte op de gebruikelijke manier plaats te laten vinden. Collectanten maar ook anderen die willen helpen, kunnen via deze link een online collectebus aanmaken: https://digicollect.zoa.nl Zo kunnen er vanaf de bank in de huiskamer onder andere via iDeal giften worden overgemaakt.

ZOA was vorig jaar één van de eerste organisaties die met het online collecteren startte. Intussen heeft het idee zich verspreid. Ook het Reuma Fonds dat tussen 22 en 27 maart collecteert biedt een mogelijkheid voor het aanmaken van een online collectebus. Zie: reumanederland.digicollect.nl

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}