In Overbetuwe 18 openbare laadpalen elektrische auto’s

In Overbetuwe 18 openbare laadpalen elektrische auto’s

OVERBETUWE – In de gemeente Overbetuwe zijn inmiddels achttien openbare laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst en zijn er nog eens elf aanvragen voor laadpalen in behandeling. Dat blijkt uit de antwoorden van het college van B&W op raadsvragen van de fractie van de VVD.

Volgens een eerder gemaakte inschatting zijn er tot en met volgend jaar in Overbetuwe in totaal maximaal 155 laadpalen nodig. Op basis van de huidige gegevens is er nu in principe nog ruimte voor 126 laadpalen. De gemeente heeft al vastgelegd op welke 126 locaties die laadpalen mogen komen.

Gewone auto mag niet bij laadpaal parkeren

De VVD vraagt zich af of het verboden is om met een gewone benzineauto te parkeren bij een openbare parkeerplaats met een laadpaal. Volgens het college is dat inderdaad verboden en kunnen boa’s foutparkeerders een bekeuring geven.

Daarnaast wil de VVD weten of een elektrische auto (die niet meer aan het opladen is) op een parkeerplaats met een laadpaal mag blijven staan. Het college geeft aan dat wanneer een elektrische auto daar blijft staan, de boa’s geen bekeuring kunnen geven.

De gemeente zegt nog geen klachten te hebben ontvangen over het niet kunnen opladen van de auto. Volgens het college is dit wel een punt van aandacht. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}