In september weer meer lessen op locatie bij Arnhemse onderwijsinstellingen

In september weer meer lessen op locatie bij Arnhemse onderwijsinstellingen

ARNHEM/REGIO – Veel studenten gaan in september weer reizen van en naar een van de onderwijsinstellingen in Nijmegen en Arnhem. Het organiseren van slimme oplossingen die haalbaar zijn voor alle betrokken partijen in coronatijd is hier van belang.

Rond de 15.000 studenten reisden dagelijks van en naar de verschillende mbo- en hbo-instellingen in Arnhem, voor het grootste deel rond Presikhaaf/Velp Zuid. Door de corona-maatregelen van maart werden de onderwijsinstellingen gedwongen om uitsluitend les te geven in een online omgeving.

Na de zomer kunnen de onderwijsinstellingen weer meer lessen op locatie gaan verzorgen, hoewel de norm blijft: wat online kan, blijft online.

Slim & Schoon Onderweg

In Arnhem is vanuit het regionale programma Slim & Schoon Onderweg begin dit jaar gestart met het project Duurzame Bereikbaarheid Campus Arnhem. Daarbij denken alle relevante mbo- en hbo-instellingen samen met de vervoerders, VNO-NCW, Rijkswaterstaat en gemeente Arnhem na over het bereikbaar houden van de campus in Arnhem, met name rondom station Presikhaaf en Velp Zuid.

Spreiden begintijden

Gedacht wordt aan het spreiden van begintijden (spitsspreiden), deelfietsinitiatieven en online-leren. De projectgroep heeft de gezamenlijke uitdaging opgepakt: om Arnhem na de intelligente lockdownperiode bereikbaar te houden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}