Inwoners Overbetuwe kunnen meedoen met zonnepanelenproject

Inwoners Overbetuwe kunnen meedoen met zonnepanelenproject

OVERBETUWE – Energiecoöperatie WatBeters organiseert binnenkort twee informatieavonden voor inwoners van Overbetuwe, die willen meedoen met projecten voor zonnepanelen.

Mensen die deelnemen aan de coöperatie krijgen belastingvoordelen. Bovendien worden de opbrengsten van de coöperatie voor een groot deel gebruikt voor projecten in de kernen.

Meer dan 500 zonnepanelen

WatBeters HDR (Heteren, Driel, Randwijk) is opgericht in 2017. De coöperatie heeft inmiddels twee lopende postcoderoosprojecten, die samen goed zijn voor meer dan 500 zonnepanelen. WatBeters EOV (Elst, Oosterhout, Valburg) is dit jaar opgericht en is nog volop bezig met haar eerste zonnepanelenproject.

Uitleg over functioneren coöperaties

Op de informatieavonden wordt verteld hoe de coöperaties werken en hoe men kan deelnemen. WatBeters vertelt op de bijeenkomst over de campagne en ook het lokale bestuur stelt zich voor aan de mensen. De installateur van de zonnepanelen geeft informatie over de zonnepanelen zelf en hoe de installatie wordt uitgevoerd.

Inwoners van Elst, Oosterhout en Valburg kunnen terecht op een informatiebijeenkomst die wordt gehouden op donderdag 26 september om 20.30 uur. De locatie is momenteel nog niet bekend; dat gebeurt later nog.

Wethouder duurzaamheid geeft informatie

Wel is inmiddels bekend dat Dimitri Horsthuis, wethouder duurzaamheid van Overbetuwe, aanwezig zal zijn om te vertellen waarom Overbetuwe blij is met initiatieven zoals WatBeters.  

Mensen uit Heteren, Driel en Randwijk zijn welkom op een informatiebijeenkomst op donderdag 3 oktober om 20.30 uur. Die vindt plaats in Grand Café-zalen De Bongerd aan de Flessestraat in Heteren.   

Iedereen die meer wil weten over WatBeters en de projecten van de coöperatie kunnen terecht op www.watbeters.nl .

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}