Lexkesveer enige veerboot in gemeente Overbetuwe die vaart

Lexkesveer enige veerboot in gemeente Overbetuwe die vaart

OVERBETUWE – Het Lexkesveer tussen Wageningen en de Overbetuwse kern Randwijk blijft in de vaart voor de mensen die ervan afhankelijk zijn, net zoals het openbaar vervoer. Het veer roept mensen op alleen gebruik te maken van de overtocht als het echt nodig is en zich te houden aan de afstand van 1,5 meter.

Waar het Lexkesveer wel in de vaart blijft, ligt het veer Driel – Oosterbeek tot nader order aan de ketting als gevolg van de corona-maatregelen. Of het Drielse fiets/voetveer later dit jaar wel weer gaat varen, is nog niet bekend.

Voorwaarden bijna niet uitvoerbaar

Pontjes zijn een vorm van openbaar vervoer. Alle mensen op de pont moeten 1,5 meter afstand houden, passagiers en bemanning moeten een (zelf meegenomen) mondkapje dragen en de capaciteit van het veer wordt tot 40% teruggebracht. Op een pont zijn die voorwaarden bijna niet uit te voeren.

Een groot deel van de vrijwillige schippers en kaartverkopers is bovendien niet beschikbaar voor de veerdiensten. Veel van hen behoren zelf tot de risicogroepen.

Uit®waarde

Eerder deze week werd bekend dat de fiets- en voetveren van Uit®waarde de rest van het jaar niet meer gaan varen. De organisatie heeft daartoe besloten naar aanleiding van de corona-maatregelen.

Voor Overbetuwe geldt dat voor de veren Slijk-Ewijk – Beuningen en de verbinding Heteren - Renkum.

Foto: Facebook

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}