Museum Het Valkhof kent hoogste bezoekersaantal sinds 10 jaar

Museum Het Valkhof kent hoogste bezoekersaantal sinds 10 jaar

NIJMEGEN – Museum Het Valkhof heeft afgelopen jaar ruim 110.000 bezoekers verwelkomd. Dat is een stijging van maar liefst 57% ten opzichte van 2017 en het hoogst behaalde bezoekersaantal sinds 10 jaar.

Grote publiekstrekker was de tentoonstelling Ik, Maria van GelreDe hertogin en haar uitzonderlijke gebedenboek. Directeur-bestuurder Hedwig Saam: ‘We zijn ontzettend tevreden over dit mooie resultaat en kijken met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. Het is een mooi einde van een prachtig en veelbewogen jaar’.

Ook 99+1, Kunst van eigen bodem en Uwe Poth – Land in zicht, hebben bijgedragen aan het grote succes van afgelopen jaar.

Vooruitblik

Museum Het Valkhof trapt op 15 februari het herdenkingsjaar af van het bombardement op Nijmegen. Dit gebeurt met de tentoonstellingen: Ceija Stojka, oorlogsherinneringen van een Roma, en Kinderen van de Oorlog.

Vanaf maart start in het museum de serie Cool Collection. Hierin presenteert Het Valkhof de eigen collectie archeologie en kunst op een experimentele, vernieuwende manier. De serie bestaat uit drie delen.

Komende zomer staan Mark Brusse en het kunstenaarsinitiatief Knust centraal. Beide ontwikkelden een carrière van wereldfaam en maakten werk dat door grote musea over de wereld is aangekocht.

Na de zomer start de Gelderse Biënnale, die ditmaal uit twee tentoonstellingen bestaat. In de binnenstad van Arnhem wordt werk in de openbare ruimte gepresenteerd dat speciaal voor de gelegenheid is gemaakt. In Museum Het Valkhof laten dezelfde kunstenaars van 3 oktober t/m 4 januari bestaand werk zien dat de presentatie in Arnhem in context plaatst. 

In het najaar staat het museum in het teken van de middeleeuwen. In de interactieve tentoonstelling Verbaas je over de middeleeuwen wordt duidelijk dat het geen donkere periode van stilstand was, maar juist een tijd van uitvindingen en ontdekkingen die wij vandaag de dag nog steeds gebruiken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}