"Nashville-verklaring is heel onbarmhartig"

"Nashville-verklaring is heel onbarmhartig"

REGIO – De meeste protestanten in de regio Nijmegen zijn het niet eens met de Nashville-verklaring waarover zoveel ophef is ontstaan. Van alle protestanten in ons land staat slechts een minderheid achter de Nashville-verklaring. Dat zeggen de predikanten Jeroen Jeroense en Dick Snijders van de Protestantse Gemeente Elst.    

"Bij ons in de kerk wordt het huwelijk van homostellen gewoon ingezegend," zegt dominee Dick Snijders. Hij benadrukt dat het huwelijk geen instelling is van God, zoals de orthodoxe protestanten willen doen geloven, maar gewoon een maatschappelijke instelling.

"Recht op eigen mening"

Snijders vindt wel dat sommige mensen overdreven fel reageren op de Nashville-verklaring. "Die strenge protestanten hebben natuurlijk wel recht op hun eigen mening," zo stelt Snijders. Hij heeft zelf overigens weinig reacties op 'Nashville' gekregen van mensen uit zijn omgeving.

Zijn collega Jeroen Jeroense reageert aanmerkelijk scherper op alle ophef naar aanleiding van 'Nashville'. "Dat je een andere interpretatie van de bijbel hebt is één ding, maar de ondertekenaars van Nashville pretenderen precies te weten hoe god denkt," zegt Jeroense, die aangeeft "erg boos" te zijn.

"Vreselijk document"

Hij vindt het bijzonder jammer dat dit weer een bepaalde beeldvorming geeft van de kerk. "Ik vraag me af wat de ondertekenaars van Nashville bezielt om een groep mensen zo in de hoek te trappen. Wat willen ze nu bereiken? De Nashville-verklaring is een vreselijk document. Het is allemaal heel onbarmhartig," aldus Jeroense.

Hij is van plan om SGP-politicus Van der Staaij een brief te sturen met zijn ongezouten mening. "Ik heb veel reacties ontvangen van mensen die oprecht boos zijn over de Nashville-verklaring."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}