Negende uitgiftepunt Noord voor Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe

Negende uitgiftepunt Noord voor Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe

NIJMEGEN/OVERBETUWE – Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe opent op 22 juli een negende uitgiftepunt Noord, in Voorzieningenhart De Klif aan de Pijlpuntstraat. Met ruim 150 vrijwilligers deelt de voedselbank wekelijks een zo gevarieerd en gezond mogelijk voedselpakket uit aan inmiddels bijna 800 huishoudens.

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen die (tijdelijk) minder besteedbaar inkomen hebben waardoor ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor zichzelf of hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden.

Gestage klantengroei

De afgelopen paar jaar ziet de voedselbank een gestage groei van het aantal klanten op alle uitgiftepunten in Nijmegen. In 2019 is uitgiftepunt Goffert daarom geopend en nu een jaar later opent de Voedselbank weer een nieuw uitgiftepunt. Er wordt hier samengewerkt met het wijkcentrumbeheer van De Klif.

Na werktijd

Het moment van uitgifte voor deze nieuwe locatie is woensdagmiddag 22 juli na werktijd. Hiermee komt de organisatie tegemoet aan een wens om een uitgiftemogelijkheid te hebben voor klanten die een baan hebben en na werktijd het pakket willen ophalen.

Meer informatie is te vinden op: voedselbanknijmegen.nl

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}