Nieuwe kinderburgemeester gemeente Overbetuwe

Nieuwe kinderburgemeester gemeente Overbetuwe

ELST – Salma Bensiali is voor het komende jaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Overbetuwe. Zij werd woensdagochtend op school door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en kinderburgemeester David verrast.

Salma is 11 jaar en zit in groep 7 van basisschool de Wegwijzer in Elst. Volgens de gemeente viel Salma op door haar politieke ambities en dat ze zich graag wil inzetten voor de Gehandicapten Dag, het behoud van de bijen en het verminderen van zwerfaval. Op woensdagmiddag 29 mei nemen de kinderen feestelijk afscheid van de huidige kinderburgemeester David en wordt Salma Bensiali officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester.

Sollicitatiegesprek

Er hebben 18 kinderen uit groep 7 gereageerd op de vacature van kinderburgemeester. Zij hebben een sollicitatieformulier ingestuurd waarin ze over zichzelf vertelden, uitlegden wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn. De selectiecommissie heeft vijf kinderen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Naar aanleiding van deze gesprekken is er één nieuwe kinderburgemeester gekozen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}