Nieuwe kleedkamers Spero feestelijk geopend

Nieuwe kleedkamers Spero feestelijk geopend

ELST – De nieuwe kleedkamers voor de voetballers van SV Spero zijn (zo goed als) klaar. Als bedankje werd op woensdagavond een borrel georganiseerd voor de vrijwilligers die mee hebben geholpen met de bouw. De afronding volgt een tumultueus verlopen bouwproces.

Het gebouw waar de kleedkamers zich in bevinden, is in de kleuren van de voetbalclub gehuld. Eenmaal binnen ziet men een strak vormgegeven interieur waarvan zelfs de vloer de clubtinten bevat. Overal in het gebouw komen deze kleuren terug. De steunen van de banken en de kledinghaken zijn meegenomen uit de oude omkleedruimtes. Dit zijn een paar van de manieren geweest om de kosten te drukken. Een andere manier om de verbouwing betaalbaar te houden, is de inzet van talloze vrijwilligers. Zij hebben onder meer geschilderd, gevelplaten bevestigd en lichtkoepels geïnstalleerd.

Foto: Sebastiaan Mulleners

Kosten drukken

Het drukken van kosten was noodzakelijk, omdat de club de renovatie niet zelfstandig kon financieren. De gemeente sprong te hulp door 400.000 euro aan subsidie te verstrekken. In een later stadium stond ze ook garant voor een lening van 350.000 euro en in de laatste weken van de bouw bleek dat er nog een ton nodig was. De gemeente Overbetuwe verstrekte hier de helft van. Dit leidde tot vragen van Burger Belangen Overbetuwe. Daar tegenover staat dat de voetballers zelf door middel van clubacties 150.000 euro heeft opgehaald.

Tekst gaat verder onder de video.

Balkonscène

Met het geld heeft de club uiteindelijk een gebouw neergezet dat plek biedt aan de circa 1450 leden om zich om te kleden. Ook hebben scheidsrechters hun eigen hokken en is er een overlegkamer in het gebouw. Er is zelfs een balkonscène mogelijk als teams gehuldigd moeten worden. Dit komt doordat een vluchtroute aangelegd moest worden, waardoor er een 'balkon' ontstond.

Eerbetoon

Er is ook een gedenkboom geplant. Dit vanwege een aantal vroeg overleden clubleden. Het is een zogeheten 'Ginkgo Biloba' ofwel een Japanse Notenboom, deze wordt in de Westerse wereld gezien als een boom van hoop. Dit sluit goed aan bij de naam van de club 'Spero', wat Latijn is voor 'ik hoop'. De boom is niet het enige eerbetoon. Het plein voor de kleedkamers is namelijk het Guushoegenplein genoemd, naar de oprichter van de voetbalvereniging: kapelaan Guus Hoegen.

Foto: Sebastiaan Mulleners

Bouwketen

Tijdens de verbouwing hebben de voetballers zich omgekleed in kleedkamers onder de tribune, die uit de jaren '90 komen en nog volstaan voor de komende jaren. Hier was een viertal douches aanwezig. Ook zijn er bouwketen geplaatst om extra ruimte te creeëren. Tegenstanders werden opgeroepen om in sportkleding naar SV Spero te komen. Volgens facilitair manager Martin Bes lukte dit eigenlijk perfect.

De daadwerkelijke ingebruikneming van de kleedkamers vindt komend weekend plaats. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}