Nijmeegse Boomfeestdag dit jaar in Lent

LENT – De Nijmeegse Boomfeestdag wordt dit jaar gevierd in Lent, en wel op woensdag 13 maart. Tijdens dit kindernatuurfeest planten 32 leerlingen uit twee groepen van basisschool De Windroos bomen en struiken in een parkje aan de Goethestraat.

Wethouder Bert Velthuis plant samen met de kinderen van De Windroos de eerste boom.

‘Plant je vlag’

Het parkje ligt in de buurt ‘Plant je vlag’, waar ruimte is voor nieuwe vormen van wonen en werken. Hier wordt samen met bewoners de openbare ruimte ingericht en later ook grotendeels onderhouden. Dit park is ook een van de projecten waarbij meer groen gecombineerd wordt met een ecologische waardevolle invulling. Het ontwerp is in samenwerking tussen bewoners en DAR gemaakt.

Bomen en heesters

Naast de bestaande fruitbomen zullen er na Boomfeestdag ook andere bomen en heesters zijn te vinden. De leerlingen van De Windroos planten onder meer wintereik, krent, vlier, kardinaalsmuts en Gelderse rozen aan. Deze soorten zijn gekozen om de biodiversiteit te versterken.

Onderhoud samen met bewoners

Wethouder Bert Velthuis: “Ik vind het mooi om samen met de kinderen van De Windroos door het planten van bomen en struiken te helpen bij de aanleg van dit parkje. Het parkje wordt daardoor écht van hen en dat is een mooie start voor onderhoud samen met de bewoners.”

De gemeente Nijmegen, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en basisschool De Windroos vieren op woensdag 13 maart vanaf 9.00 uur de Nijmeegse Boomfeestdag in Lent.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}