Opening Rijnstate-ziekenhuis in Elst stap dichterbij

Opening Rijnstate-ziekenhuis in Elst stap dichterbij

ELST – De gemeente Overbetuwe heeft een akkoord gesloten met ziekenhuis Rijnstate over de bouw van een nieuw afdeling van het ziekenhuis aan de Spoorlaan in Elst. Daarmee is de realisatie van het ziekenhuisgebouw een stap dichterbij gekomen.

Wijnte Hol, wethouder van gemeente Overbetuwe: "Ik ben hier erg blij mee. Deze nieuwe vestiging van Rijnstate geeft een enorm positieve impuls aan onze gemeente, op diverse gebieden. Bijvoorbeeld voor de werkgelegenheid, de samenwerking met andere hulp- en maatschappelijke organisaties en voor de bereikbaarheid van zorg is het een enorme winst."

Lokale en regionale zorgbehoefte

Ook Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur van Rijnstate, is blij met de ontwikkelingen: “We zijn erg content met deze plek in Elst voor onze nieuwe vestiging. Het sluit goed aan bij de lokale en regionale zorgbehoefte in deze gemeente en onze ambitie om de juiste zorg op de juiste plek te bieden.”

De gemeente Overbetuwe gaat nu aan de slag met het aanpassen van het bestemmingsplan. Naar verwachting kan de bouw in 2021 beginnen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}