Over vijf jaar tweederde van alle inbraken bij ondernemers digitaal

Over vijf jaar tweederde van alle inbraken bij ondernemers digitaal

OVERBETUWE – Wat moet je als ondernemer doen als cybercriminelen hebben ingebroken in jouw computersysteem, de bedrijfsgegevens gijzelen en losgeld eisen? Naar verwachting is binnen vijf jaar circa 60 tot 70 procent van alle inbraken bij ondernemers digitaal.

Al dit soort zaken komen aan de orde tijdens de informatieavond 'Voorkom Cybercrime', die woensdag 9 oktober wordt gehouden in Theater de Kik in Elst.

'Voorkom Cybercrime' is georganiseerd door Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, in samenwerking met de gemeente Overbetuwe. Daarbij gaat het onder meer om phishing e-mails, CEO-fraude, op afstand te bedienen apparaten en DDOSaanvallen op de bedrijfswebsite. Al deze dingen zijn nu al aan de orde van de dag.

Ook praktische hulp aan ondernemers

Het is duidelijk dat daders op afstand moeilijk zijn op te sporen. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven en organisaties steeds meer kwetsbaar, aldus de organisatoren van de informatieavond.

Een zogenoemde ´ethische hacker´ zal de aanwezigen informeren over de digitale gevaren, de verstrekkende gevolgen en over wat ondernemers kunnen doen om de kans op cybercrime te verkleinen. Na afloop van de presentatie is een aantal cyber- en securityspecialisten beschikbaar om individuele vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden.

Iedereen welkom op gratis informatieavond

De bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de cyber-securityspecialisten van NFIR.

'Voorkom Cybercrime' is gericht op ondernemers, maar ook andere belangstellenden zijn op de informatieavond welkom. De avond is gratis toegankelijk, maar wel graag aanmelden via veiligheid@overbetuwe.nl. Vanaf 18.00 uur is er een inloop. De start is 18.30 uur in Theater de Kik, Dorpsstraat 39 in Elst.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}