Overbetuwe Doet vanaf nu in de hele gemeente Overbetuwe

Overbetuwe Doet vanaf nu in de hele gemeente Overbetuwe

OVERBETUWE – Na een goede pilotfase van 'Overbetuwe Doet' in de plaatsen Heteren, Valburg en een deel van Elst, wil Overbetuwe het project in de hele gemeente gaan uitvoeren. Overbetuwe Doet zet zich in om de gemeente leuker, mooier en beter te maken. In dit najaar wordt het andere deel Elst, Zetten en Hemmen aan het project toegevoegd.

De gemeente Overbetuwe investeert graag in het 'prettig wonen' in de gemeente. Inwoners van de gemeente weten vaak als geen ander wat zij nodig hebben om prettig te kunnen wonen. Met Overbetuwe Doet ondersteunen zij de gemeente door middel van enquêtes over de gemeente. Wat zou er beter kunnen? En wat is er nodig in de straat? Op dit platform kan iedereen zich aanmelden en een idee opsturen. Door middel van waardecheques bepalen zij zelf voor welke projecten zij zich willen inzetten.

Proeffase succesvol afgerond

Vijftig ideeën werden in de proeffase aangemeld, waarvoor in totaal 4500 cheques werden uitgedeeld en veertigg ideeën werden uitgevoerd. Twee keer per jaar ontvangen inwoners van de gemeente Overbetuwe een nieuwsbrief met een waardecheque wat afhankelijk is van het beschikbare budget.

Op www.overbetuwedoet.nl kunnen ideeën worden aangemeld om de buurt mooier, leuker en beter te maken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}