Overbetuwe Overbelast heeft `bitterkoekjes´ voor GroenLinks

Overbetuwe Overbelast heeft `bitterkoekjes´ voor GroenLinks

OVERBETUWE – Inwoners van Overbetuwe die zich zorgen maken over de komst van een grote railterminal, gaan maandagavond 3 juni bitterkoekjes uitdelen aan leden van GroenLinks Gelderland. De bezorgde bewoners zijn teleurgesteld in het coalitieakkoord, dat bepaalt dat de plannen voor een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg gewoon doorgaan.  

Fel tegenstander

GroenLinks was voor de verkiezingen nog fel tegenstander van de plannen. De bitterkoekjes worden uitgedeeld aan de leden van GroenLinks, die bijeen zijn in het provinciehuis in Arnhem om te praten over de deelname van deze partij aan het Gelders college van Gedeputeerde Staten.

De bezorgde bewoners, die zich hebben verenigd in de actiegroep Overbetuwe Overbelast, wijzen op het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Daarin staat: `We verzetten ons actief tegen de railterminal Gelderland omdat nut en noodzaak onvoldoende zijn aangetoond.´ De ommezwaai van GroenLinks valt de bewoners zwaar.

Geen herbezinning op de plannen

Overbetuwe Overbelast constateert dat GroenLinks verandert van actief ´verzet´ naar actieve ´inzet´ in het college om de railterminal juist mogelijk te maken. De bewoners hadden gehoopt dat de deelname van GroenLinks aan het college zou betekenen, dat er op zijn minst een herbezinning op de plannen zou komen.   

Om te kunnen deelnemen aan het nieuwe Gelderse college van Gedeputeerde Staten heeft GroenLinks blijkbaar een compromis moeten sluiten. Overbetuwe Overbelast noemt de railterminal overbodig, duur en veroorzaakt deze onnodige overlast in de omliggende buurtschappen en dorpen in Overbetuwe. Eerder al bood de actiegroep namens de bewoners een pamflet aan met meer dan duizend handtekeningen van tegenstanders van de railterminal. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}