Overbetuwe Overbelast: "Solliciteer naar burgemeester Overbetuwe"

Overbetuwe Overbelast: "Solliciteer naar burgemeester Overbetuwe"

ELST – Actiegroep Overbetuwe Overbelast, die ageert tegen de komst van een railterminal bij Valburg, roept medestanders op om te solliciteren naar de fuctie van burgemeester in de gemeente. Deze post komt in april vrij.

De actiegroep hoopt door de stunt meer steun te krijgen voor hun standpunt.

Koos Nijssen, voorzitter van de (bij Overbetuwe Overbelast aangesloten) actiegroep Leefbaar Reeth, belde zondag met het radioprogramma Studio de Streek. Hier gaf hij aan dat hij niet de enige sollicitant is: "Niet alleen ik heb gesolliciteerd, maar een hele groep mensen die aangesloten is bij Overbetuwe Overbelast. Omdat we aandacht willen vragen voor het stoppen van de railterminal Gelderland die bij Valburg komt."

Tekst gaat verder onder de video.

Extra vrachtverkeer

De railterminal bij Valburg moet een locatie worden waar treinvracht op vrachtwagens geladen kan worden en vica versa. De actiegroep is bang dat niet alleen Overbetuwe last krijgt van de toegenomen hoeveelheid vrachtverkeer, maar de hele regio. Volgens Nijssen zou de terminal een aanzuigend effect hebben, waardoor er meer files kunnen ontstaan op de A15 en omliggende wegen. De overslaglocatie moet voor zo’n 350 vrachtbewegingen per dag zorgen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Sebastiaan Mulleners

Het spoor voor de railterminal ligt er al.

Invloed

Niet de burgemeester maar de provincie is verantwoordelijk voor de invulling van de functie van het gebied. Desondanks denkt Nijssen dat een anti-railterminal-gezinde burgemeester wel iets op kan leveren: "Zoals het nu in Lelystad bijvoorbeeld gaat met de sluiting van het ziekenhuis, daar zie je ook dat een burgemeester opstaat en wel degelijk invloed kan proberen uit te oefenen. Ik denk dat de burgemeester van Overbetuwe dat hier ook zou kunnen doen."

Of de sollicitaties iets op gaan leveren moet nog blijken, maar zou Nijssen uitgenodigd worden voor een gesprek, dan zou hij het wel serieus nemen: "Nou je hoeft me nog niet meteen edelachtbare te noemen, maar als ik op gesprek gevraagd wordt, ga ik zeker praten."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}