Overbetuwe: RvS-uitspraak stikstof treft álle nieuwbouw

Overbetuwe: RvS-uitspraak stikstof treft álle nieuwbouw

OVERBETUWE – Het is momenteel nog niet duidelijk voor welke projecten en initiatieven de uitspraak van de Raad van State (RvS) over de stikstofproblematiek serieuze gevolgen heeft. Dat antwoordt het college van B&W van Overbetuwe op raadsvragen van D66-raadslid Hans van den Moosdijk.

Volgens het college heeft de uitspraak van de RvS in principe consequenties voor alle projecten en initiatieven en nog niet vergunde aanvragen in de landbouw, woningbouw, maar ook wegenaanleg en bedrijfsvestigingen.

Provincies komen met inventarisatie

De minister heeft de Tweede Kamer toegezegd met een landelijke inventarisatie te zullen komen van projecten die worden geraakt door de uitspraak. Inmiddels is afgesproken dat de provincies deze inventarisatie zullen afhandelen.

Het college zegt eind juli van de provincie het verzoek te hebben ontvangen om aan te geven welke projecten in Overbetuwe mogelijk in de knel komen vanwege de uitspraak van de Raad van State. Vóór eind augustus moet het college met een reactie komen, zo is met de provincie afgesproken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}