Overbetuwe vraagt inwoners om ideeën nieuwe woonwijk

Overbetuwe vraagt inwoners om ideeën nieuwe woonwijk

ELST – De Zuidkant van Elst krijgt er een woonwijk bij. Woongebied De Pas moet op fietsafstand van voorzieningen als een school, winkels en het treinstation komen. Samen met ontwikkelaars BPD en Amvest wordt de wijk, die tussen de Brienenshof en de Olympiasingel zal worden gebouwd, gerealiseerd.

Toekomstkamer

De gemeente Overbetuwe vraagt haar inwoners om op allerlei manier mee te denken over het project. Via een enquête vanuit ontwikkelaar BPD wordt gevraagd om woonwensen schriftelijk aan te geven. Vervolgens wordt op woensdag 13 maart een zogeheten ‘toekomstkamer’ georganiseerd, waarbij inwoners kunnen aangeven hoe het woongebied er volgens hen uit moet zien. Op deze avond kan men zich ook opgeven voor de daaropvolgende planbijeenkomsten.

Samen met inwoners van de gemeente worden tijdens drie planbijeenkomsten (21 maart, 1 en 15 april) de inrichting van het woongebied bepaald. Volgens de gemeente Overbetuwe komt uw deelname het best tot zijn recht wanneer alle drie de bijeenkomsten worden bijgewoond. Om te laten zien hoe deze inbreng en ideeën zijn verwerkt, wordt op 8 mei een inloopavond georganiseerd.

Groene wijk

In de ontwikkelingsvisie van woonwijk De Pas staat dat de groene landschappelijke structuur wordt gehandhaafd in het gebied. Binnen het groene landschap (bomen, struiken en grasvelden) worden woonvelden met huizen gebouwd. De gemeente mag van de provincie niet teveel woningen bouwen. Om die reden worden eerst de ontwikkelingen van de eerste honderd woningen onderzocht.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}