Overbetuwse vrijwilliger van 2018 krijgt trofee bij nieuwjaarsreceptie

Overbetuwse vrijwilliger van 2018 krijgt trofee bij nieuwjaarsreceptie

OVERBETUWE – Vrijwilliger Jan Cornelissen ontving op 2 januari de vrijwilligersprijs van Overbetuwe. Hij was uitgekozen voor het werk dat hij jarenlang in het dierenpark van het Galamapark in Elst verricht. Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Overbetuwe overhandigde burgemeester Toon van Asseldonk hem de trofee.

Vrijwilligerswerk

Cornelissen verzorgt de herten en kippen in het park. Daarbuiten zorgt hij ervoor dat het parkje netjes verzorgd blijft. Voor dit werk heeft hij nooit een vergoeding gevraagd. Hij was de 26e vrijwilliger die de jaarlijkse trofee ‘Het Toonbeeld’ uitgereikt kreeg. De prijs is vernoemd naar de in Heteren bekende vrijwilliger Toon Driessen. De eerste prijs werd in 1992 in Heteren uitgereikt, sinds 2001 is deze uitreiking naar Overbetuwe verplaatst. 

Tekst gaat verder onder de video.

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie stond in het thema van ‘verandering’. Inwoners van de gemeente verzamelden zich 's avonds op de ijsbaan voor het gemeentehuis, waar ze door de burgemeester werden ontvangen. Ook waren er muzikanten en een feestvereniging aanwezig.

Toespraak

Rond 20.00 uur hield burgemeester Van Asseldonk een toespraak op de ijsbaan. Hij vertelde over de moderne ontwikkelingen in de samenleving die razendsnel opkomen. Niet alleen op het gebied van kennis en technologie, maar ook op het sociale vlak. Van Asseldonk vertelde dat velen bang zijn voor verandering, maar benadrukt dat men de toekomst juist moet omarmen. Ook zijn gemeente is continu bezig met nieuwe ontwikkelingen op de korte en lange termijn.

Van Asseldonk stopt

Van Asseldonk stopt in april met zijn functie als burgemeester van Overbetuwe. Na zes jaar burgemeesterschap was dit zijn laatste nieuwjaarsreceptie. Met het onderwerp van de avond in gedachte, geeft hij aan zelf ook toe te zijn aan verandering.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}