Oversteek RijnWaalpad-Ressensestraat veiliger voor fietsers

Oversteek RijnWaalpad-Ressensestraat veiliger voor fietsers

BEMMEL – De veiligheid van fietsers op de snelfietsroute RijnWaalpad, ter hoogte van de Ressensestraat in Bemmel, wordt verbeterd. De oversteekplaats wordt overzichtelijker gemaakt en auto’s krijgen hier voorrang. Dat heeft het college van b&w van de gemeente Lingewaard deze week besloten.

Het besluit is genomen in het kader van het project Dorpensingel, dat samen met de gemeente Nijmegen wordt uitgevoerd.

Onveilige situaties

Het feit dat fietsers nu voorrang hebben bij het oversteken van de Ressensestraat is voor automobilisten niet altijd duidelijk. Omdat zij ook al rekening moeten houden met een wegversmalling en andere automobilisten op de Ressensestraat hebben zij onvoldoende oog voor overstekende fietsers. Dit levert te vaak onveilige situaties op.

In de nieuwe -tijdelijke- situatie verandert de voorrangssituatie; overstekende fietsers moeten wachten tot het verkeer op de Ressensestraat is gepasseerd. Daarnaast komt de wegversmalling ter hoogte van de Woerdsestraat te vervallen. De wegversmalling bij sportpark Bemmel blijft in stand.

Bij de totstandkoming van de plannen zijn omwonenden betrokken geweest. De werkzaamheden vinden in juni plaats.

Project Dorpensingel

De aanpassingen op de Ressensestraat maken deel uit van het project Dorpensingel, een nieuwe weg tussen het Keizer Augustusplein (‘Ovatonde’) en de Zandsestraat. De Dorpensingel vergroot de verkeersveiligheid in het gebied en zorgt voor een betere bereikbaarheid van Bemmel en de wijken in Lent en Oosterhout.

Tekst gaat verder onder video:

Verkeersmaatregelen

Tegelijk met de aanleg van de Dorpensingel wordt in de omgeving een aantal samenhangende verkeersmaatregelen genomen; in de Ressensestraat en het Vossenhol in Bemmel en op de Vossenpelssestraat in Lent.

Naar verwachting zal de verkeersintensiteit op de Ressensestraat na de realisatie van de Dorpensingel afnemen.

Haalbaarheidsstudie

Het college van de gemeente Lingewaard laat een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de meest haalbare, doelmatige en doeltreffende manier om de oversteek van het RijnWaalpad met de Ressensestraat blijvend veiliger te maken. Hierin worden zowel gelijkvloerse als ongelijkvloerse oplossingen onderzocht. Uitvoering van een langetermijnoplossing wordt binnen drie jaar verwacht. Een eventuele ongelijkvloerse oplossing maakt geen deel uit van het project Dorpensingel.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}